DENİZLİ OSB’NİN 19. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

DENİZLİ OSB’NİN 19. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Release Date : 23.10.2020 16:01

          Denizli Organize Sanayi Bölgemizin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı 22 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14.00’de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi gözetiminde toplam 81 firma temsilcisinin katılımıyla Bölge Müdürlüğümüz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
19. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
          Toplantıda Denizli OSB Yönetim Kurulu faaliyetlerini Bölge Müdürü Ahmet Taş, slayt eşliğinde sundu. Sunumda; “Organize sanayi bölgemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile 684.000 m² daha büyüyerek 5 milyon m²’ye ulaşmıştır.
       Bölgemiz katılımcısının ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı öncesinde (Ağustos 2018) MEB’den devir alınan ve Bölgemizde Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı olarak Denizli OSB Sanayicileri Vakfı DOSTEM İktisadi İşletmesi bünyesinde bulunan ve eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden “DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK KOLEJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ”-“DOSTEK”e 2019-2020 kayıt döneminde 1500 öğrenci müracaat etmiş ve 270 öğrencinin kaydı yapılarak toplam 730 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam edilmiştir. Okul öğrencilerinden eğitim bedeli, yemek ve servis ücreti alınmamış ve her yıl öğrencimize bir okul kıyafeti verilmesine devam edilmiştir.
         Okulun eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edebilmesi ile yapılması planlanan yemekhane-mutfak, toplantı salonu ve atölye/derslikler için Bölge Müdürlüğümüzce 2.400 m²’lik ek bina tamamlanarak hizmete açılmıştır.
Bölgemiz bünyesinde, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı 06.04.2018 tarih itibari ile kurularak Resmi Gazetede kararın yayınlanması sağlanmıştır. Kurulan Vakfımıza, OSB’de faaliyet gösteren ve katılımcı sıfatı kazanan tüm sanayicilerimiz faaliyet gösterdikleri süre boyunca talepleri halinde 1 kişi ile temsil edilmek şartı ile üye olabileceklerdir.
          Ayrıca; DOSTEM bünyesindeki İlk Yardım Eğitim Merkezinde İl Sağlık Müdürlüğü nezaretinde kurslar devam etmektedir.
         Denizli Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde “A Tipi Genel Antrepo Yatırım İzni” alarak Antrepo işletmeciliğini yapabilecek OSB bünyesinde 3.500.000,-TL sermayeli, tek ortaklı ve hisselerin tamamı Bölgemize ait olan “DOHAŞ DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ ANTREPO VE LOJİSTİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ” kurulmuştur.
        DOSTEM bünyesinde Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi yine eski fuar binamızın içinde açılarak Milli Eğitim Bakanlığından 25.06.2020 tarihinde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınmış ve Ülkemizde MEB’den ruhsat almaya hak kazanan ilk “Özel Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi” olmuştur. Merkezde, Tekstil Teknolojisi, Makine Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, El Sanatları Teknolojisi, Giyim-Üretim Teknolojisi bölümler mevcuttur.
Denizli Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde Bölgemiz katılımcılarının elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile OSB bünyesinde 2.000.000,-TL sermayeli, tek ortaklı ve hisselerin tamamı Bölgemize ait olan “DENİZLİ OSB ELEKTRİK ENERJİSİ TEDARİK TOPTAN SATIŞ TİCARET A.Ş.” kurulmuştur. Şirketimiz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 09.01.2020 tarihinde tedarik lisansını almış ancak pandemi döneminde aktif hale getirilememiştir.
            Dünyada ortaya çıkan ve ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle bölgemizce, bölgemiz binaları ve tüm sanayi tesisleri, cami, okul, servis araçlarının düzenli olarak ilaçlanması için ekipler kurularak dezenfektan çalışmaları yapılmıştır.
            Sağlık Müdürlüğü ile görüşmelere yapılarak OSB’deki firmalarda çalışanlar ile bölgemiz personeli, okul idareci ve öğretmenlerine Covid-19 konusunda antikor testi yaptırılmış ve test bedeli bölgemizce karşılanmıştır.
           Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın faaliyet raporunu sunumunun ardından; Divan Başkanlığı’na Süleyman İlgeri, Divan Üyeliklerine Özgür Diriker ve Veli Ünver seçilmiş olup, seçilen Divana toplantı tutanaklarının imzalanması yetkisi oybirliği ile verildi.
OSB’nin 2019 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu ve Yeminli Mali Müşavir Raporları, Bilanço, Gelir - Gider Hesapları Tablosu, 2020 yılı Tahmini Bütçesi, Yönetim aidatları, Hizmet bedelleri ile 2020 yılı Çalışma Raporu programı görüşülerek onaylandı.
            Toplantıda söz alan Nevzat Özel; “1986’larda Denizli OSB’ye geldik. O günden bu yana organizemizin üst düzeye gelen yapısı, görünümü ile gurur duyuyoruz. Bundan önceki yönetimde bulunan arkadaşlarımıza ve şu andaki yönetimimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bizlerden aldıkları güçle bizleri memnun ediyorlar. Emeklerinizden dolayı hepinizi selamlar, saygılarımı sunarım.” dedi.
Genel Kurul sonunda açıklama yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Abdülkadir Uslu, Başkanlığı döneminde yaptığı ve yapacağı her türlü çalışmada şeffaflığı ilke edindiklerini belirtti. Uslu, “Denizli OSB’de yapılan tüm eserlerin Bölgemize hizmet için bir takım halinde, tüm yöneticilerimizle gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen sanayicilerimize teşekkür ederim” dedi.
          Toplantı sonrası açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı, “Sivil Toplum Kuruluşu olarak değerlendirebileceğimiz Bölgemiz, temsil ettiği kitlenin büyüklüğü ve ülkemiz ekonomisindeki yeri ve öneminin bilincinde olan Yönetim Kurulumuz; OSB`lerin kendi aralarında yardımlaşmalarını ve ortak sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlamak üzere kurulan OSB Üst Kuruluşu ve diğer OSB’ler ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile olan ikili ilişkileri sürekli olarak en üst seviyede tutma gayreti içinde oldu.