Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Denizli OSB’de

Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Denizli OSB’de

Release Date : 24.02.2021 11:14

       Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nce faaliyete geçirilecek olan “Teknokent II. Faz ve Yenilik Merkezi” projesi kapsamında görüşmeler yapılması amacıyla Bölgemize gelen Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız’ı Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu, Bölge Müdürü Ahmet Taş, DOSTEK Koleji Okul Müdürü Sadi Öztekin karşıladı.
       Teknokent II. Faz ve Yenilik Merkezi projesinde görev alacak olan Bölgemiz sanayicileri ile bir araya gelen İlyas Yılmazyıldız, “Teknopark, yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için uygun bir çalışma ortamı oluşturan veya kendi alanında kendini ispatlamış olan firmaların veya yeni girişimcilerin, güzel bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelmelerini, üniversite sanayi ve kamu kuruluşları arasında işbirliği sağlayan sistem olarak adlandırılmaktadır. Değişik tanımlarla açıklanmaya çalışılan teknoparklar üniversite sanayi işbirliğinin somutlaştığı, uygulamaya konulduğu yerlerdir. Burada temel amaç, üniversiteler ve araştırma merkezlerindeki ar-ge sonuçlarının sanayiye aktarılmasıdır. Genellikle yeni ve ileri teknolojiye mal üretmek isteyen girişimcilerin faaliyetlerini üniversitelerin yanında veya yakınında yürütebilmelerine ve bu üniversitelerden yararlanabilmelerine olanak sağlamak amacıyla kurulurlar. Teknoparklar üniversite, sanayi, devlet ve yerel yönetimlerin katılımıyla oluşmaktadır. Bu oluşuma katılan her kesim sorumlulukları ve imkanları ölçüsünde katkı sağlamaktadır.” dedi.
       Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu ise, “Organize Sanayi Bölgemizde Teknokent Faz II için 10.000 m²’lik bir alan ayrıldı. Bu alanda projelerin gerçekten üretilmesini, filli çalışmaların yapılması için kapalı yer yapacağız. Denizli OSB olarak bu teknolojik gelişmelere sanayicilerimizin de ayak uydurmasını istiyoruz. Milli gelirin yükselmesine paralel olarak başka sektörlere de kaymamız lazım. Bu çalışmalar ile birlikte Denizli’nin kendi kabuğundan çıkıp yeni sahalara girmesi lazım.” dedi.