Şampiyon Nasıl Olunacak?

Şampiyon Nasıl Olunacak?

2019 Yılı OSB Süper Lig ve Yükselme Gruplarında Şampiyonlar Nasıl Belirlenecek?
Süper Ligde maçlar “Tek Devre Lig Usulü” ne göre oynanmaktadır. Şampiyonu belirlemek üzere Denizli OSB Spor Komitesinin aldığı karar ile grup maçları bittikten sonra ilk 4 sırada olan takımlar kendi aralarında play off oynayacaktır. Birinci bitiren takım ile dördüncü bitiren takım, ikinci bitiren takım ile üçüncü bitiren takım maç yapacaklar ve galip gelen takımlar şampiyonluk için son maçlarına çıkacaklardır. Mağlup olan takımlar arasında yapılacak maçlar sonucunda ise turnuvanın üçüncü ve dördüncü olan takımı belirlenecektir.
Süper Ligden Kaynak Tekstil ve Atateks Tekstil Ligden çekilmiştir. Bu yüzden iki takım Ligden düşmüştür. Düşecek olan üçüncü takımı belirlemek üzere sıralamada 7.8.9.10. sırada bitiren takımlar arasında play out maçları oynanacaktır. Bitirme sırasıyla 7. ile 10. ve 8. ile 9. maç yapacaklardır. Kaybeden takımlar kendi aralarında bir maç daha yapacaklar ve iki kere mağlup olan takım Süper Lige veda edecektir.  Süper Ligden 3 takım bir alt lige düşecektir.  
Yükselme Grubu’nda bu yıl ilk kez olarak yapılacak uygulamada gruplarını birinci bitiren takımlar direkt olarak bir üst lig olan Süper Ligde mücadele hakkını kazanacaklardır. Bu iki takım sezon sonunda bir maç yapacak ve Yükselme Grubu şampiyonunu belirleyeceklerdir.
 Sıralamada ikinci ve üçüncü bitirenler ise çapraz eşleşme yöntemi ile maç yapacaklardır. Galip gelen takımlar son bir maç daha yapacak ve iki kere kazanan takım Süper Ligde oynama hakkını kazanacaktır.
Final tarihini Spor Komitesi bildirecektir.