DOSTEK KOLEJİ ÜRETTİĞİ MASKE VE ÖNLÜKLERİ SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE HİBE ETTİ

DOSTEK KOLEJİ ÜRETTİĞİ MASKE VE ÖNLÜKLERİ SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE HİBE ETTİ

Release Date : 07.05.2020 15:04

       Covid 19 ülkemizde görülmeye başladığı andan itibaren sürece destek vermek amacıyla DOSTEK Koleji Okul Müdürü ve öğretmenleri aralıksız çalışmaya devam ediyorlar. 3D yazıcıyla siperlik üretimine başlayan DOSTEK Kolejimiz, yaptırdığı maske makinasıyla günlük 20.000 maske üretecek kapasiteye sahip oldu. Bununla birlikte ameliyat önlükleri de üretmeye başladılar. Üretilen ürünler ücretsiz olarak kurumlara dağıtılmaya devam ediyor.
       Sağlık il Müdürlüğü’ne de ilk teslimat yapıldı. Sağlık İl Müdürü Berna Öztürk, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, DOSTEK Müdürü Sadi Öztekin ve Kolej öğretmenlerini makamında kabul etti.
       Konu ile ilgili açıklama yapan Berna Öztürk, “Son dönemlerde Meslek Liselerinde üretim anlamında çok büyük ilerlemeler kaydedilmeye başlandı. Bu üretimler bizleri çok mutlu ediyor. DOSTEK KOLEJİ’nin bu süreçte yaptığı çalışmaları ve ürettikleri malzemeleri bizimle paylaşmaları çok sevindirici. Bunun için OSB Yönetim Kurulu’na ve DOSTEK KOLEJİ yöneticilerine çok teşekkür ederim.” dedi.
       Bölge Müdürü Ahmet TAŞ ise; “Covid 19 ülkemizde görülmeye başladıktan sonra kolejimizde okul müdürümüz ve öğretmenlerimizle birlikte hummalı bir çalışma içerisine girdik. Hem sürece destek vermek hem de öğretmen ve öğrencilerimizin mesleki anlamda kendilerini daha iyi yetiştirmeleri için maske, siperlik ve ameliyat önlüğü üretimlerine başladık. Bu konuda Yönetim Kurulumuz bizi her konuda destekliyor. Biz de Teknik Kolejimizin iyi bir öğretim ile birlikte bir üretim merkezi olması için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeye devam edeceğiz.” dedi.